Spreker Platform

Voordrachtskunst is belangrijk

Het goed kunnen spreken in het openbaar is al vanaf de oudheid een belangrijk aspect. In de tijd van de oude Grieken noemende ze het retorica, de kunst van de welsprekendheid en overtuiging. De Griekse filosoof Aristoteles besteedt er aandacht aan in een van zijn werken Retorica. Als je meer wilt weten over welsprekendheid, dan raden we je aan om zeker de oude werken niet links te laten liggen. De kunst van de welsprekendheid wordt nog steeds onderwezen binnen bijvoorbeeld advocaatopleidingen.

Laatste nieuws

In deze blog willen we graag met je delen hoe het zit met letselschade en de...

Geplaatst op

Professionele hulp bij websiteoptimalisatie

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Een online marketingbureau kan...

Geplaatst op

Wat zijn de voordelen van outplacement?

Wanneer je denkt aan het veranderen van je carrière of de moeilijke beslissing...

Je punt maken

Heb je een punt, dan is het zeker een goed idee om eens te gaan kijken naar een manier om dit het beste naar voren te brengen. Veel mensen maken gebruik van powerpoint en leunen er te sterk op. Maar in de academische wereld leer je een andere benadering van een lezing of presentatie. Men stelt wel eens: ‘if you don’t have a point, use powerpoint’. Zet dus zeker geen lappen tekst op een dia, maar slechts enkele steekwoorden. Weet wat je gaat zeggen, langs welke punten je gaat in je verhaal, maar wees flexibel, ga je niet rigide vasthouden aan de punten. Gun jezelf wat speelruimte. Lees je goed in over je onderwerp. En als je het antwoord op een vraag van de toehoorders niet weet, geef dat dan gewoon aan. Geen probleem.

Cursus

Vind je het leuk om te werken aan je voordrachtvaardigheden? Dan zijn er tal van cursussen te vinden waarbinnen je aan de slag kunt met bepaalde oefeningen. Hierbij is het goed om in je gedachten te houden dat het allemaal niet in één keer hoeft te lukken. Neem je tijd.

Cijfers en je verhaal

Door cijfers en diagrammen te laten zien kun je je verhaal illustreren. Het is goed om te waken voor een overkill aan informatie en cijfers. Dan haken heel veel mensen af. Voeg ze toe op plekken in je verhaal waar het gepast is. Dan kun je een sterk verhaal neerzetten.

Over ons

Ons platform is een plek waar je de nodige informatie kunt vinden over welsprekendheid en communicatie in algemene zin.

Contactgegevens

Via info @ sprekersplatform.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden