Majoor Marco Kroon

Majoor Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit.
Hij is sinds november 2014 werkzaam als trainer bij het Land Training Centre van de Koninklijke Landmacht in Amersfoort na een lange carrière bij het Korps Commandotroepen. Hij is tien maal uitgezonden naar o.a. Cambodja, Irak, Bosnië, Afghanistan en Mali.
Hij is de auteur van twee bestsellers: Leiderschap onder vuur en Danger Close.
Majoor Kroon spreekt o.a. over leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en het opereren onder extreme omstandigheden. Hij zal deze items behandelen aan de hand van zijn ’combat’ ervaring in o.a. Afghanistan. Zijn lezing duurt doorgaans 45 minuten maar kan desgewenst aangepast worden.

Hij geeft twee type lezingen:

A. Lezing met een meer informatief karakter. Tijdens deze lezing staan vooral de uitgevoerde acties en zijn persoonlijke ervaring in o.a. Afghanistan en Irak centraal.

B. Lezing met een meer didactische inslag waarbij de nadruk gelegd wordt op operationeel leiderschap.

Een lezing kan in beperkte mate aangepast worden indien een opdrachtgever dat wenst.

Zonder uitzondering zijn de reacties lovend: “indrukwekkend”; “ademloos zitten luisteren”; “onder de indruk van leiderschap en kameraadschap”; “we kunnen in ons bedrijf daar een groot voorbeeld aan nemen”, “eindelijk eens geen doorsnee lezing!”; “veel van opgestoken voor mijn eigen praktijk”, “zeer indrukwekkende lezing”, “indrukwekkend en ontroerend”, “nooit eerder zo’n boeiende spreker gehoord”.

Direct een offerte