Private wealth: vermogensbeheer

Geplaatst op

Nederland telt op het moment veel vermogende particulieren en er komen er steeds meer bij. Hoe meer private wealth je hebt, hoe meer verantwoordelijkheden om de hoek komen kijken. Daarin is maatwerk nodig om het optimaal te kunnen beheren. Het ontwikkelen van een plan voor persoonlijk vermogensbeheer op maat gaat over het in de gaten houden van doelstellingen. Effectief vermogensbeheer vereist natuurlijk scherpe aandacht aan verschillende familiale, juridische, fiscale en zakelijke kwesties. Dit betekent dat je aandacht moet besteden aan verschillende belangrijke zaken. Advies op maat kan dan de juiste uitkomst bieden, maar hoe werkt dit en hoe vind je de juiste consultant? Onderstaand vertellen we er alles over!

Advies op maat van een consultant

Een beroep doen op de diensten van een consultant is voor veel vermogende particulieren de perfecte oplossing. De consultancybranche is breed en dit betekent dat er honderden adviesbureaus zijn met verschillende expertisegebieden. Kies daarom uitsluitend voor een consultingbedrijf met een specialisatie in private wealth. Een consultant met een specialisatie in private wealth kan je van dienst zijn bij de advisering, maar ook bij de uitvoering van alle onderwerpen die bij jouw onderneming spelen. Je kunt hierbij denken aan een bedrijfsverkoop of overname, maar ook aan financieren met eigen of vreemd vermogen. Voor iedere vermogende particulier ziet het advies op maat er anders uit en kunnen de tarieven van een consultingbedrijf behoorlijk uiteenlopen. Het gemiddelde uurtarief van een freelance adviseur of interim- manager kan al gauw oplopen tot in de honderden euro’s per uur.

Consultant optimaal bij jouw bedrijf laten presteren

Met een consultant kun je natuurlijk specialistische kennis in huis halen, hierbij is het van belang om een efficiënte samenwerking te hebben. Zonder duidelijke instructies kan het adviesbureau of de consultant niet goed aan de slag. Het is essentieel dat de persoonlijke kwaliteiten van de consultant die gespecialiseerd is in private wealth in lijn liggen met wat je nodig hebt. Wees ook duidelijk en proactief over doelstellingen, verwachtingen en de planning van een bepaald project. Dit maakt de samenwerking met de consultant een stuk efficiënter en zo wordt het beheren van private wealth veel makkelijker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ons platform is een plek waar je de nodige informatie kunt vinden over welsprekendheid en communicatie in algemene zin.

Contactgegevens

Via info @ sprekersplatform.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden