Punten waarbij je een advocaat het contract moet laten nakijken

Geplaatst op

Het nakijken van je arbeidscontract is altijd aan te raden als je een nieuwe baan hebt. Je gelooft je nieuwe werkgever natuurlijk, maar controleren is altijd beter dan vertrouwen. Mocht je dit namelijk niet doen en er staat iets in wat niet hoort, dan teken je hier wel voor. Om je een drietal voorbeelden te geven, zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal punten waarbij het noodzakelijk is om een arbeidsrecht advocaat in te gaan schakelen. Zo weet je zeker dat je contract goed is samengesteld.

Kijk naar het aantal vakantiedagen

Als eerste is het goed om naar de vakantiedagen te kijken. Je hebt namelijk in elk contract een vast aantal vakantiedagen die je minimaal nodig hebt. Heb jij te weinig vakantiedagen in je contract opgenomen? Dan is het aan te raden om een arbeidsrecht advocaat in te gaan schakelen die dit recht voor je kan zetten. Het hebben van voldoende vakantiedagen is iets wat je natuurlijk wilt realiseren. Benieuwd naar hetgeen wat wettelijk is verplicht als het gaat om vakantiedagen? Dan is het aan te raden om dit in het burgerlijk wetboek op te zoeken.

Vakantiegeld verplicht? Niet uitbetaald?

Naast het hebben van vakantiedagen is het ook verplicht om vakantiegeld op te bouwen. Dit is 8 procent van hetgeen wat je maandelijks verdient. Het is mogelijk dat een werkgever dit in een keer uitbetaald, maar het is ook mogelijk dat dit gereserveerd wordt. Als het laatste van toepassing is, ìs het goed om in de gaten te houden of het geld wel daadwerkelijk wordt uitbetaald. Is dat niet het geval? Raadpleeg dan een arbeidsrecht advocaat die je kan voorzien van alle noodzakelijke informatie op dit gebied.

Verlof afgewezen? Schakel een specialist in

Het kan voorkomen dat je verlof aanvraagt, maar dat deze wordt afgewezen. In dergelijke situaties kan het erg vervelend zijn en wil je hier een zaak van maken. Het is in dergelijke gevallen aan te raden om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Deze kan je precies vertellen wat je wel en niet moet doen om ervoor te zorgen dat je een goede keuze zult gaan maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ons platform is een plek waar je de nodige informatie kunt vinden over welsprekendheid en communicatie in algemene zin.

Contactgegevens

Via info @ sprekersplatform.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden